Et markant cirkelslag i centrum af Aarhus

100 LEJEBOLIGER – FREDERIKSBJERG – AARHUS

Alle kender Colosseum i Rom. Det er et enestående arkitektonisk værk opført til at underholde folket. Vores fortolkning handler om at opføre et nyt vartegn for fællesskab.

Den cirkulære bygning placerer sig nænsomt i den eksisterende by, hvor den følger gaderne og deres sigtelinjer. Samtidig omkranser formen et fælles gårdrum, og sikrer visuelle forbindelse på kryds og tværs af bebyggelsen.

Ved at skære ind i etagerne, trappe bygningen ned til tre etager mod syd og rotere skåret mod solen, sikrer vi et gårdrum med masser af dagslys i dagtimerne – og en række helt enestående tagterrasser.

Her skal ikke udkæmpes gladiatorkampe, snarere udgør Colosseum et nyt forum for fællesskab og moderne levevis

Zigzaggende adgang til tagterrasser


I en zigzaggende bevægelse giver trapper adgang til syv fælles tagterrasser med helt enestående udeophold og udsigt. Her kan alle mødes på tværs af huset. Tagterrasserne er indrettede som dels seks små intime rumligheder på hver sin side af skåret, dels en stor, fælles tagterrasse, hvor trapperne fra de to sider samles.

Forestil dig en sommeraften i Colosseum, hvor terrasserne summer af glade stemmer, blikke flyver vertikalt igennem luften, og hvor du oplever følelsen af at høre til og høre sammen. At du bor et sted, hvor man knytter sig til hinanden, til området og til byen. Også på koldere efterårsdage og om vinteren kan tagterrasserne udgøre udendørs mødesteder med en storslået udsigt.

Se en video om fællesskabs tiltag

Loungestemning i gården


Nede i gården er nogle i gang med at spille Rundt om bordet ved det fælles bordtennisbord i beton. Andre nyder loungestemningen ved de opstillede borde, imens atter andre har fundet ned i den læfulde gård for at sole sig op ad den varme teglstensmur. Stemningen er afslappet og imødekommende.

Cykel- og bilparkering i kælderplan


Aarhus er en cykelby, og din cykel kan stå tørt og sikkert i det aflåste cykelrum i kælderen. Hernede er der samtidig plads til 28 parkerende biler, hvoraf 10 pladser er forbeholdt el-biler.

Bo midt i det grønne


Vi tror på grønne løsninger, og derfor er hele tagfladen udstyret med solceller, der sikrer energi til alle fælles områder. Samtidig står Colosseum på et grønt tæppe af græs med træer og buske, hvor du kan mærke græsset under fødderne, og hvor vi laver en skov af hængekøjer, hvor du kan opleve en afslappet sommerfølelse selv på hektiske dage.

Hele året har du samtidig adgang til det fælles orangeri, som vi opfører på det grønne område lige ved Colosseum. Her kan du hente friske krydderurter, stjæle læfyldte solstråler på vinterdage eller måske dyrke tomater til fælles måltider.

Blødstrøget gul tegl


Colosseum opføres i en blødstrøget gul tegl, der finder sin inspiration i områdets eksisterende bygninger. Således har vi valgt et kvalitetsmateriale, der har en god stoflighed og som formidler områdets karakteristika. Derudover udføres tagterrasserne i en behagelig træplanke, der er både slidstærk og som samtidig formidler følelsen af hjemlighed.